Hae blogeistani ja verkkosivuistani

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Firefox 6 julkaistiin – uutuuksia web-kehittäjille - Tietokone

Firefox 6 -selain on julkaistu virallisesti ja se on tullut jakeluun myös suomeksi. Tällä kertaa uudistukset auttavat eniten sovelluskehittäjiä, mutta tavallinen käyttäjäkin huomaa pieniä parannuksia.

Useita uutuuksia sovelluskehittäjille

Mozilla kehuu erityisesti sovelluskehittäjille tarkoitettuja uudistuksia. Firefoxiin on lisätty oma valikko web-kehittäjille. Sen kautta he pääsevät helposti käsiksi työkaluihin, joilla rakennetaan ja tutkitaan nettisivuja.

Kehittäjiä varten on rakennettu uusi työkalu, jonka nimi on Scratchpad. Sen avulla voi rakentaa helpommin JavaScript-kielisiä ohjelmia. Lisäksi Web Console -työkalua on parannettu. Firefoxiin on rakennettu myös uusia api-rajapintoja ohjelmoijille.



Lue lisää Tietokone.fi sivustolta.

Windows 8 kehitysblogi käynnistyi

Microsoft on julkaissut ensimmäisen viestinsä Windows 8:n kehityksestä kertovaan blogiin käyttöjärjestelmän esiversioiden julkaisun lähestyessä.

Windows 8:sta nähtiin esimakua kesäkuussa D9 konferenssissa, jossa esitellyistä ominaisuuksista kerrotaan yhtiön aiemmassa viestissä. Uudessa blogissa aiotaan lähiviikkoina aloittaa keskustelua uusista ominaisuuksista, ja kuunnella myös kommentoijien palautetta sekä toivomuksia aihealueista.
Viestin kirjoittaneen Steven Sinofskyn mukaan yleisö on turhautunutta Windos 8:sta tehtyihin niukkoihin paljastuksiin. Syynä hiljaisuuteen on yhtiön haluttomuus puhua uudesta teknologiasta ennen täyttä varmuutta sen toiminnasta. Blogissa uusista teknologioista aiotaan kuitenkin aloittaa keskustelua. Lue lisää MBnet sivustolta