Hae blogeistani ja verkkosivuistani

maanantai 24. syyskuuta 2012

Salamalaitteet | Valonkuvaaja.com

Käyttäessäsi valokuvauksessa jonkinlaista salamaa tulee kuviisi jotain aivan uutta verrattuna siihen, että et käyttäisi salamaa. Muutamana ensimmäisenä valokuvauksenharrastus vuotena en juuri salamaa valokuvatessani käyttänyt. Sitten tuli mahdollisuus hankkia ulkoinen salama ja se mullisti ainakin oman valokuvaukseni! Onhan järjestelmäkameroissa yhdysrakenteinen kiinteäsalama, mutta sen käyttö on ongelmallista pitkänpolttovälin objektiivien kanssa 50mm ja sen alle toimii monesti kameran omakin salama hyvin.

Nykyään otan varmaankin enemmän kuvia salaman kanssa kuin ilman. Valokuvat joissa on käytetty salamaa ja etenkin kuvat joissa katsoja ei edes huomaa käytetyn salamaa ovat mielestäni hienoja sekä useimpien mielestä ammattimaisia. Se mikä on ammattimaista on taas sitten jokaisen mielestä vähän eri asia, joten ei mennä siihen.

Olen käyttänyt salamalaitteita enemmän ja yrittänyt viedä salamoiden käyttöä kaiken aikaa eteenpäin. Tällä hetkellä käytössäni on kaksi studiosalamaa, kaksi käsisalamaa ja rengassalama. Tuolla setillä pystyy jo valaisemaan suurempiakin tiloja ja asioita. Rengassalama on ollut loistava väline makrokuvauksessa, joka on kaikista rakkain valokuvauksenlajini.

Siinä vaiheessa, kun omista hyvä järjestelmäkameran kannattaa viimeistään ostaa ulkoinen salamalaite. Sen sijaan, että haikailisit paremman kameran perään > osta salamalaite. Hyvälläkään kameralla ei oteta hienosti valaistettuja kuvia, ainakaan aina, vaan nekin vaativat kaverikseen salamalaitteen. Hyvällä kameralla ja salamalla saat hienoja ammattimaisia valokuvia! Lue lisää salamalaitteista Valonkuvaaja.com sivustolta!