Hae blogeistani ja verkkosivuistani

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Viikko blogi: Luontokuvausta, häissä, koulutuksessa

Muutama viikko on edellisestä viikko blogistani vierähtänyt. Mitään mullistavia asioita ei ole tuossa ajassa tapahtunut. Arkipäivät menee koulutuksen parissa ja viikonloppuisin yritän parhaan mukaan yrittää koko asian. Koulutus on muuttunut (ja muuttunee jatkossa lisää) intensiivisemmäksi ja aikaa muille asioille jää kaiken aikaa vähemmän. Siitäkin syystä tuo viime viikon blogi jäi kirjoittamatta kokonaan. Näin tulee varmaan tapahtumaan jatkossakin. Ehkäpä sitten ensi vuoden alussa löytyy aikaa lisää tällekin foorumille. No, ainakin kuviani tulen jatkossakin viikoittain julkaisemaan. Niitä riittää jo nyt julkaistavaksi moneksi vuodeksi eteenpäin ja lisää tulee kaiken aikaa.

Näin syksyn edetessä olen tuossa unohtamisessa onnistunut aiempaa paremmin, kun olen viettänyt aikaa paljon luonnossa. Nyt on taas mukavampaa kulkea metsissä, kun hyttysten lukumäärä alkaa olemaan siedettävissä määrissä. Tosin nyt saa alkaa sitten pelkäämään hirvikärpäsiä. Ne ovat ehdottomasti inhottavimpia kohtaamiani hyönteisiä, heti puutiaisten jälkeen.

Kesän vihreys alkaa häviämään taistelua ruskan kirjaville väreille ja sekin innostaa lähtemään kameran kanssa luontoon. Lisäksi luonnosta löytyy paljon erilaisia sieninä ja kääpiä joita olen aina tykännyt kuvata.

Olen myös löytynyt tänä syksynä muutaman uuden hienon luontokohteen lähistöltä. Hienon pienen metsälammen jota reunustaa pieni suoalue. Sekä hienon niemen joka on sammaleiden sekä varpukasvien alustama ja mäntyjen sekä koivujen valtaama.

Sieniä on tullut paljon vastaan, mutta syötäviä ei läheskään niin paljoa kuin viime vuonna. Ehkäpä tuo syötävienkin sienien määrä tässä syksyn edetessä vielä kasvaa. Lue lisää Valonkuvaajan blogista!