Hae blogeistani ja verkkosivuistani

lauantai 24. syyskuuta 2011

Asiaa suositusta Wordpress julkaisujärjestelmästä | Valonkuvaaja.com

Wordpress julkaisujärjestelmään tutustuin ensimmäistä kertaa tammikuussa 2011. Silloin kävimme koulussa läpi sosiaalista mediaa ja myös blogit tulivat puheeksi. Wordpress on alunperin tarkoitettu blogien tekemiseen, mutta nykyään se taipuu hyvin myös ihan perinteistenkin verkkosivujen julkaisuun ja hallintaan.

Wordpress on ilmainen ja perustuu avoimeen lähdekoodiin. Wordpress on tehty PHP:llä ja tietojen tallentamiseen se tarvitsee MySQL -tietokantaa, joten tarvitsen sellaisen palvelintilan verkkosivuillesi josta löytyy tuki PHP:lle sekä vähintään yksi MySQL -tietokanta.

Itse olen Wordpressillä toteuttanut Valonkuvaajan blogini. Blogin tein tuolloin, kun koulussa käsittelimme sosiaalista mediaa. Blogin alkuperäinen tehtävä oli toimia oppimispäiväkirjana, mutta sen on laajentunut myös muuhunkin. Julkaisen viikoittain yhden blogi kirjoituksen jossa on tiivistettyvä viikolla tekemäni asiat. Sitten satunnaisemmin julkaisen artikkeleja joistakin kokeilemistani tai tekemistäni asioista. Pääosin kuitenkin tarinani liityvät digitaaliseen viestintään tai valokuvaamiseen, jotka molemmat ovat kyllä digitaalista viestintää, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

Kaiken aikaa työnalla olevan MTJ-ART.com sivuston päivtyksenkin saatan toteuttaa Wordpressillä. Toinen vaihtoehtoni on kesällä 2011 oppimani Joomla julkaisujärjestelmä. Valinta riippuu siitä, kumpaan paremman kuvapankin toteuttamis palikan löydän.

Lisää tietoa löydät ilmaisesta Wordpress julkaisujärjestelmästä http://wordpress.org/ verkkosivustolta tai suomalaiselta Wordpress verkkosivustolta http://fi.wordpress.org/. Lue lisää suositusta Wordpress julkaisujärjestelmästä Valonkuvaaja.com sivustolta!